#ajacINEXPERIÈNCIES >>> Demarcació COAC Girona

EL COL·LEGI D’ARQUITECTES DE GIRONA ACULL L’EXPOSICIÓ DELS IX PREMIS AJAC DE JOVES ARQUITECTES

 

L’acte comptarà amb la conferència INEXPERIÈNCIES 7 on MAP13, Ivan Mata, i Antoni Valls, autors de tres dels premis, explicaran la seva obra

 

Girona, 10 de novembre de 2015.- El proper dijous 12 de novembre, a les 19.30 hores, tindrà lloc la inauguració de l’exposició que recull les 28 propostes guanyadores de la IX edició dels Premis AJAC per a Joves arquitectes que convoca anualment l’Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya (AJAC).

 

En el decurs de la inauguració, tindrà lloc la conferència Inexperiències 7 on tres dels guanyadors presentaran el seu projecte. En aquesta ocasió seran MAP13 amb el projecte “BRICKTOPIA”, premi en la categoria d’Arquitectura obra realitzada disseny de mobiliari, arquitectura efímera i arquitectura d’interiors; Ivan Mata amb “GLOKAL”, premi en la categoria d’Arquitectura obra realitzada; i Antoni Valls amb l’obra “REC”, premi en la categoria d’Arquitectura obra no realitzada projecte final de carrera.

 

Els Premis AJAC 2014

 

A l’edició de 2014, es van presentar un total de 141 propostes, repartides en: 32 treballs en l’àmbit Arquitectura obra realitzada; 2 treballs en l’àmbit Arquitectura urbanisme-paisatgisme; 43 treballs en l’àmbit Arquitectura disseny de mobiliari, arquitectura efímera i arquitectura d’interiors; 18 treballs en l’àmbit Arquitectura obra no realitzada; 13 treballs en l’àmbit Arquitectura obra no realitzada en urbanisme-paisatgisme; 11 treballs en l’àmbit Arquitectura obra no realitzada projecte final de carrera; 8 treballs en l’àmbit d’articles; 4 treballs en l’àmbit assajos; 4 treballs en l’àmbit difusió d’arquitectura (blogs, revistes, iniciatives de difusió, documentals, etc…que fagin que l’arquitectura arribi a un major nombre de persones); i 6 treballs en l’àmbit d’arquitectes emprenedors.

 

Els Premi AJAC, convocats per primera vegada el 1996 amb l’objectiu de donar a conèixer les obres de qualitat realitzades pels joves professionals i, molt concretament, per aquells que no tenen possibilitats d’accés als mitjans de comunicació usuals en l’àmbit de l’arquitectura.

 

L’Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya (AJAC)

Neix oficialment l’any 1993, i des del seu inici pretén ésser el marc de referència obert per estimular els joves en el camp professional, cultural i arquitectònic.

 

En l’àmbit professional, l’AJAC treballa per facilitar els primers passos dels nous arquitectes i representar els interessos del col·lectiu més jove tant davant del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya com d’altres institucions. Col·labora amb altres agrupacions en la recerca, suport i difusió de les múltiples sortides professionals existents i en la formació necessària per a desenvolupar-les. Defensa els interessos dels joves arquitectes “assalariats” o “autònoms-dependents”, buscant alhora incidir en les deficiències detectades en els plans d’estudis de les diferents Escoles d’Arquitectura per adequar la formació dels arquitectes a la realitat professional.

 

En l’àmbit cultural, pretén escoltar i canalitzar les inquietuds dels joves arquitectes, mitjançant sistemes interactius que permetin recollir la màxima varietat d’opinions i generar debat. Participa també en la vida ciutadana amb l’objectiu de millorar i fomentar el coneixement de l’arquitectura a la societat.

 

I, en l’àmbit arquitectònic, convoca cada dos anys, entre d’altres activitats puntuals, el Premis AJAC per a joves arquitectes amb la voluntat de donar a conèixer la feina realitzada pel col·lectiu de joves arquitectes. Des del seu inici l’Ajac s’ha gestionat de forma voluntària, gràcies a l’esforç i energia de les diferents juntes, comissaris i voluntaris que han fet possible la continuïtat de l’agrupació.

 

NOTA D’AGENDA

Conferència inaugural INEXPERIÊNCIES 7 amb MAP13 amb el projecte “BRICKTOPIA”; Ivan Mata amb “GLOKAL”; i Antoni Valls amb l’obra “REC”.

Data: dijous 12 de novembre de 2015, a les 19.30 hores

ESDEVENIMENT

 

Títol: XI edició dels Premis AJAC 2015

Dates: Del 12 de novembre al 20 de desembre de 2015

Horari de visita: de dilluns a divendres, de 9 a 15 h.

 

Lloc: Seu de la Demarcació de Girona del COAC. Plaça de la Catedral, 8. Girona

Tel. 972 412 892 | cultura.gir@coac.cat