>>> Exposició Premis AJAC XII

EXPOSICIÓ PREMIS AJAC XII a l’Escola d’arquitectura de La Salle – URL

Enguany ha tingut lloc la Dotzena edició dels Premis AJAC per a joves arquitectes convocada per l’Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya (AJAC). Amb la falla dels guardons el passat 15 d’octubre, s’inaugurava l’exposició a l’Escola d’arquitectura de La Salle – URL (inicialment prevista a l’interior del Pavelló Mies). L’exposició itinerarà per diferents seus del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i punts del territori català. Properament i de cara al 2021, anunciarem les pròximes parades.  

Per motius logístics i sanitaris, l’AJAC es planteja la possibilitat de realitzar actes virtuals o trobades a banda de les exposicions a cada demarcació. 

ESTRUCTURES DOMESTIQUES(TICABLES) dona nom al disseny de l’exposició dels Premis AJAC XII. Amb la premissa que els elements que conformen l’exposició siguin fàcils de transportar, muntar i desmuntar sorgeix d’una forma quasi involuntària utilitzar objectes quotidians que no requereixen coneixement tècnic i que són presents en la majoria d’habitatges.

Una escala, una pinça i una cinta són les estructures domèstiques que fan de suport de les propostes guanyadores d’aquests guardons. El sistema permet aconseguir diferents posicions de l’escala i panells en funció de l’espai per a la seva itinerància. També es va tenir en compte l’estalvi de producció d’elements d’un sol ús, a favor de la utilització de sistemes fàcilment reutilitzables en qualsevol àmbit.

L’exposició està dissenyada i produïda per les guanyadores del concurs convocat en paral·lel als mateixos premis: Aida Adcock Colas i Íngrid Bru Masip.

+++

PREMIS AJAC. Els Premis de l’Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya es celebren biennalment des de 1996, alternant la convocatòria d’aquests amb un any sencer en què l’agrupació es dedica a fer difusió dels guanyadors mitjançant la publicació de les propostes premiades, una exposició itinerant arreu del territori i les jornades “Inexperiències”, on cada un dels premiats té l’oportunitat d’exposar la seva feina davant del públic assistent, amb la finalitat de generar un debat molt proper entre el conferenciant i els oients.

Com a novetat en les bases dels guardons, enguany s’ha demanat una declaració jurada com a justificant de la qualitat dels drets i condicions laborals de les persones implicades en cada projecte presentat. Una altra de les grans novetats ha sigut la col·laboració amb l’Agrupació Arquitectura i Sostenibilitat (AUS), amb la incorporació del Premi AUS, destinat als projectes presentats en l’àmbit G Projecte Final de carrera o Màster habilitant.

Els premis recullen 11 categories diferents i enguany s’hi han presentat 200 propostes, valorades per jurats de manera altruista. Consulta aquí els equips i propostes premiades d’aquesta edició.

AJAC.

#ajacINEXPERIÈNCIES #PremisAJACXII #jovesarquitectes

 

organitza col·labora patrocina