#GIRAEUROPAN12 >>> GIRONA-REUS-BARCELONA

#ADRIÀ_GUARDIET

Nascut el 1982 a Barcelona. Arquitecte per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB, 2010) i Màster en Construcció per la mateixa universitat (2013 -tesina pendent). Col·laboracions amb ‘dataAE’ (2007-08), ‘Barcelona Regional’ (pla de transformació de l’entorn del Riu Besòs, 2009-11), ‘vora. arquitectura en procés’ (2011-2014) i ‘UTE 10+1’ (segona fase del concurs de transformació de la Plaça de les Glòries, 2013). A partir de 2014 s’estableix com a arquitecte autònom mantenint, però, una estreta relació amb ‘vora. arquitectura en procés’, amb qui desenvolupa una sèrie de projectes i concursos en coautoria. Premiat i mencionat en diversos concursos d’àmbit estatal i internacional: ‘Pladur 2006’, concurs d’habitatge col·lectiu ‘UEM-Iberdrola 2008’, ‘Racons Públics 2012’, concurs internacional ‘Campus Universitari HES-SO Valais a Sion 2013’, ‘Europan 2013’ o ‘Passatges AMB 2015’, entre d’altres. Obra pròpia publicada en diferents revistes (‘AV Proyectos’, ‘KrajobrazWarszawski’, ‘ArchitectureMurator’, etc.) i plataformes digitals (‘HIC’, ‘Metalocus’, ‘Afasia’, ‘.bak’, ‘Architecturelab’, ‘arqa’, etc.). Participació en tribunals de projectes a les escoles d’arquitectura de Barcelona i el Vallès i ponent en diferents universitats i espais culturals de Barcelona, Wroclaw y Varsòvia.

Participació en els números 2 i 3 del fanzine ‘Aproximacions’.

guardiet - vista concurs

#CARLES_ENRICH

Barcelona, 1980. Arquitecte per la ETSAB, 2005. Màster en Teoria i Pràctica del Projecte Arquitectònic per la ETSAB, 2010. Tesi doctoral “Comerç itinerant i ciutat en moviment” en procés.

Combina la pràctica amb la docència i la investigació. Professor de Projectes i Urbanisme a la EAR de Reus des del 2008, professor assitent del Màster internacional del BIARCH (2012) i professor del taller intensiu Les casetes del Garraf a l’ETSAB (2014). Ha estat convidat com a professor visitant o jury en diverses escoles d’arquitectura i disseny com l’Escola d’Arts Masana, ESARQ, ETSAB… És comissari i coordinador de debats i cicles de conferències sobre l’espai públic i sistemes d’habitar alternatius.

El 2010 funda el seu propi estudi on desenvolupa projectes domèstics i urbans a diferents escales obtenint reconeixaments en concursos i obra construida. Ha estat ponent en diversos congresos com el foro Arquia Próxima IV a Granada (2014), Europan Intersessions 12 a Pàvia (2014) o en el Màster internacional Thinking the edge: wáter and culture a Istanbul (2013). La seva obra ha estat publicada en diverses revistes i mitjans especialitzats (On Diseño, AV Proyectos, Domus, Conarquitectura…). Ha guanyat el premi Ajac per a joves arquitectes (2012 i 2014), el premi del públic als Arquia Próxima (2014), i ha estat seleccionat als premis FAD (2014) i finalista als premis Internazionale Domus Restauro e Conservazione (2013) i Hyspalit (2011).

Ha obtingut un primer premi en diversos concurs internacionals com l’Europan 12 (2013) i els Passatges Metropolitans de la AMB (2015), un segon premi en el Beyond Building Construmat (2015) i mencions en el Medellin Experimental Social Housing (2014) i Racons Públics (2004). Recentment ha guanyat un concurs per un centre geriàtric a Anglès (2015).

Imatge Europan

#n’UNDO

 

n´UNDO propone una actitud, una manera de hacer re-arquitectura, interviniendo en el territorio y la ciudad desde la Resta y la Renuncia.

No se trata del menos es más, sino del nada es más. Se plantea la no construcción como solución ante determinadas propuestas o intervenciones futuras, innecesarias o no pertinentes; la reutilización de las estructuras abandonadas o infrautilizadas; la minimización de elementos existentes de gran impacto y el desmantelamiento de aquellas construcciones o piezas insostenibles, perniciosas, prescindibles o inútiles.

Se trata de valorar la ausencia y la preexistencia, por encima de construcción y material. Se trata de reparar, de limpiar, de recuperar paisaje, territorio y ciudad; sus vacíos y sus silencios.

Su trabajo se fundamenta en la crítica, el debate y la reflexión, desde donde desarrolla su base teórica, la cual tiene como consecución diversas prácticas y actuaciones urbanas y territoriales, basadas en la participación y la multidisciplinariedad.

El enfoque n´UNDO se hace extensible a otras áreas vitales, invitando a la reflexión, el debate y la acción

[CV]_n´UNDO ha participado en diferentes congresos nacionales e internacionales, dirigiendo talleres, impartiendo ponencias, como parte de debates y mesas redondas y como profesores invitados en diversas universidades. Su práctica contempla, entre otras actividades, la publicación de artículos, el desarrollo de planes urbanos n´UNDO, la organización de concursos, la elaboración de informes técnicos y la colaboración con diferentes organizaciones y colectivos. Entre los premios y menciones recibidos, se encuentra la Bienal de Arquitectura BAUXII y los recientes dos primeros premios en Europan2012 (Primer premio en Kalmar, Suecia, y Primer premio en Don Benito, España).

2_kalmar_sanchez_plan

#B-Lap

Elisenda Lurbes, Ana Quintana, Sergi Romero i Giorgia Sgarbossa formen B-LAP: un equip multidisciplinari experimentat que inclou arquitectes, arquitectes del paisatge i un enginyer agrònom. Comencen una estreta col·laboració l’any 2011, desenvolupant projectes en l’àmbit de l’arquitectura, el paisatgisme i la planificació, competint en nombrosos concursos internacionals. Com a equip de recerca treballen en dos temes principals: “Energyscapes” com a clau per a noves transformacions peri-urbanes i la restauració d’infraestrucures obsoletes i “Riverscapes” com a procés de recuperació dels paisatges culturals. Els seus treballs han estat publicats en revistes nacionals i internacionals i han estat exposats a l’Exposició Internacional d’Escoles d’Arquitectura del Paisatge en el marc de la 7a i 8a Biennal Europea de Paisatge de Barcelona. Junts han obtingut el primer premi d’Europan 12 “Adaptable city” per la reconversió de la base militar de Kaufbeuren a Alemania.

Imatge-FastenYourSeatBelt!

PER ASSISTIR A LA #GIRAEUROPAN12 NOMÉS CAL QUE CONFIRMEU LA VOSTRA ASSITÈNCIA AQUÍ