I Biennal AJAC

Neix la Primera Biennal d’Arquitectura Jove de Catalunya, la #BiennalAJAC, organitzada per l’Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya, amb la participació del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i el Centre Obert d’Arquitectura.


Enguany, hem decidit actualitzar i adaptar-nos a nous formats que creiem poden encaixar més amb les necessitats del col·lectiu jove amb una nova proposta: la celebració de la 1a Biennal d’Arquitectura Jove de Catalunya, un esdeveniment celebrat de forma biennal que tindrà lloc a posteriori de l’acte d’entrega dels premis, amb la intenció de convertir-se en un petit festival de format vivencial que pugui donar cabuda a una programació cultural completa (conferències, cicles de debat, trobades…) a més d’integrar l’espai expositor de les obres guardonades. 

L’AJAC convoca aquest concurs de comissariat dirigit a arquitectes, investigadors i investigadors culturals, comissaris i comissàries joves, amb edats compreses fins als 40 anys. L’objectiu és trobar una persona o equip amb un perfil creatiu i de gestió que pugui assumir la tasca de conceptualitzar, organitzar i desenvolupar la primera edició de la Biennal.

La persona o equip que en resulti guanyadora per part de la valoració d’un jurat obtindrà una dotació de 3500€ + IVA, i s’unirà en qualitat de comissària a l’equip organitzador que gesta aquest esdeveniment. L’AJAC aportarà fins a 4000€ (IVA inclòs) per a l’execució de la proposta, encara que el pressupost final per a desenvolupar la Biennal queda supeditat a la cerca de patrocinadors.


BASES DE PARTICIPACIÓ

Descarregueu-vos les Bases per a participar com a Comissariat de la Biennal, fent click a l’enllaç:


CALENDARI

>>Entrega de propostes: dijous 27 abril fins a les 14.00h
>>Resolució de la preselecció/finalistes: 10 de maig 2023
>>Entrevistes amb el Jurat: a partir del 15 de maig 2023
>>Resolució final: 25 de maig de 2023
>> Execució de la proposta i muntatge inicial: tardor de 2023 (es concretaran les dates properament i en coordinació amb les entitats col·laboradores).


JURAT

El Jurat estarà compost per Olga Subirós, Miquel Mariné i 2 membres de la comissió de cultura de la Junta AJAC, Guillem Elvira (vicepresident) i Dani Montes (vocal).


RESULTATS DEL CONCURS PER AL COMISSARIAT

A dia 25 de maig de 2025, es fa pública la Resolució del Concurs per al Comissariat de la I Biennal d’Arquitectura Jove de Catalunya.

GEN-H
format per Arnau Pascual, Marina Povedano i Eduard Fernández i Laura Solsona de l’estudi ‘self-office’.

Serà l’equip encarregat de comissariar aquesta Biennal, de la mà dels membres de la Junta AJAC, el proper mes d’octubre de 2023.


TENS ALGUN DUBTE?
Pots posar-te en contacte amb l’Agrupació escrivint a ajac@coac.net