Anunciem els guanyadors del concurs SIS.REGEN
Enguany hem donat per tancada la resolució del Concurs SIS.REGEN, amb la col·laboració del Palau Robert i la Fundació Mies amb motiu de la celebració de les Setmanes d’Arquitectura 2024 que tindrà lloc els propers mesos de maig i juny.
S’han rebut dins el termini establert un total de 13 propostes, endressades alfabàticament:
1=, AIGUADER, ARQUITECTURA DE REFLEXIÓN, HUMAN BASED SOLUTION, L’ARQUETIP, LI FALTA UN TOBOGAN, PIC-NIC, (RE)CONNEXIO(ANTI)NATURAL, SABLIER, SHIFTING LANDSCAPES, TOTHOM, TRAQUEA, UNA_ÀGORA_DE_PALLA_ÉS_UNA_ESTACIÓ_METEOROLÒGICA
PROPOSTA GUANYADORA:
Reunits en junta de valoració, els membres del Jurat, format per Cristina Goberna i Jorge Vidal, s’ha acordat seleccionar la proposta següent com a guanyadora:
SHIFTING LANDSCAPES
La proposta presenta un objecte arquitectònic viu, que té la capacitat de crear sinergies amb els processos naturals biològics i explora possibles escenaris de producció vegetal en el context impermeable de la ciutat contemporània. D’igual manera s’han valorat qüestions com el disseny lowtech que ho fa un sistema transversal i escalable, la possibilitat de tenir una segona vida dins del mateix Palau Robert i la seva actitud propositiva en plantejar solucions als reptes futurs sense quedar-se ancorada només en la crítica. A més, la proposta posa sobre la taula la tensió entre la idea de l’arquitectura com a imatge icònica, i per tant reclam visual ‘turístic’ i exactament tot el contrari en crear un objecte lleuger, fet amb pocs recursos, viu i que pot camuflar-se amb el background del cel
SEGONS PREMIS EX AEQUO:
S’ha acordat seleccionar les propostas següents com a 2º premi ex aequo:
AIGUADER
SABLIER
La proposta AIGUADER posa al centre la reflexió de l’aigua com a privilegi. S’ha valorat la capacitat de sensibilitzar al públic sobre aquesta temàtica a través de la recuperació de la memòria col·lectiva d’un imaginari avui suplert per la tecnificació dels processos, la qual cosa ens desconnecta del cost real, tant físic com ambiental, de l’ús indiscriminat de l’aigua. També s’ha considerat el dinamisme de la proposta, ja que fa partícip al públic del mateix funcionament de l’artefacte.
La proposta SABLIER reflexiona sobre el futur de les infraestructures de reg en un context de sequera permanent. S’ha valorat la seva capacitat crítica en utilitzar la sorra com a contrapunt a l’aigua i com a element que evoca a un rellotge, fent-nos conscients que se’ns acaba el temps per a fer canvis necessaris davant la crisi climàtica.
CONSULTA TOTES LES PROPOSTES REBUDES: